PayPal очаква да обработи мобилни разплащания за 2 млрд. долара през 2011 г.

юни 23

Мобилните разплащания ще отчетат сериозен ръст през тази година, особено ако вярваме на прогнозите на един от водещите играчи при онлайн платежните услуги – PayPal. Компанията обяви, че очаква да обработи мобилни разплащания за над 2 млрд. щ. долара до края на годината.

Ако тази прогноза се сбъдне, това ще е близо три пъти по-висок показател, в сравнение с обработените от PayPal мобилни транзакции през 2010 г. Същевременно от компанията съобщиха, че тя е придобила разработчика на евтини USB устройства за мобилни плащания Fig Card. Очаква се тази сделка да подобри позициите на PayPal в ритейл сектора.

Според Джон Донахю, главен изпълнителен директор на eBay – компанията, собственик на PayPal – основното предимство на мобилните разплащания е, че те премахват нуждата потребителите да въвеждат чувствителна информация за своите кредитни карти. Според него именно притесненията за сигурността на останалите мобилни платформи са направили PayPal предпочитана от мнозина услуга в този сектор.

Същевременно споразуменията на PayPal с компании, като VeriFone Systems и Bling Nation са помогнали много на платежния гигант да заздрави позициите си на точките, където се извършват продажбите физически.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.