Ericsson пуска разплащателна услуга

мар. 24

Шведският разработчик на телекомуникационни решения Ericsson пусна по време на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона нова разплащателна услуга, наречена Ericsson Money Services.

Целта на решението е да спомогне за създаването на глобална екосистема, която ще превърне изпращането на пари между две лица в нещо също толкова лесно, колкото и изпращането на SMS. Според анализатори на Ericsson, мобилните разплащания, както и паричните трансфери между отделни потребители ще бъдат сред най-популярните клатъчни услуги през следващите две или три години. Освен това се очаква този сегмент да бъде ключов за развитието на услугите от типа person-to-machine, както и machine-to-machine, които според компанията ще достигнат 50 млрд. устройства до 2020 г.

Услугата е разработена така, че да посрещне нуждите както на развитите, така и на развиващите се пазари, където банковите офиси и банкоматите често са слабо разпространени. На практика техните потребители ще разполагат с базови банкови и платежни услуги вградени в телефоните си. Показателно е, че днес над 1 милиард хора по света имат достъп до мобилен телефон, а покритието на банковата инфраструктура е много по-слабо разпространено, посочват от Ericsson.

Пускането на Ericsson Money Services се осъществява след двугодишна подготовка и тестове в Европа и Азия. Услугата дава възможност на мобилните оператори, финансовите институции и доставчиците на услуги, да разширят своите предложения, включвайки мобилни разплащания. В добавка тя им позволява да предложат международни услуги в реално време, както и да боравят с различни валути.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.