Bluepoint Solutions пуска първото Android – базирано приложение за мобилни депозити

ян. 19

Разработчикът на решения за мобилни разплащания Bluepoint Solutions представи първото в света мобилно приложение за отдалечено внасяне и управление на депозити, създадено за клетъчната платформа Android. Компанията е създала QwikDeposit ToGo в отговор на нарастващото търсене на Android – базирани смартфони и популярността на тази система.

„Експлозивният ръст на операционната система Android, съчетан с популярността на Android – базирани телефони във всички водещи американски безжични мрежи показва, че пред финансовите институции е налице спешна нужда от приложения за мобилни депозити за тази платформа“ – посочва Хал Тилбъри, главен изпълнителен директор на Bluepoint.

Според последните данни на аналитичната компания ComScore, операционната система Google Android към момента държи девет процента от американския пазар на смартфони, но отчита най-висок ръст сред всички платформи на пазара през последните шест месеца.

Приложението QwikDeposit ToGo позволява на потребителите да депозират суми надеждно и защитено с всеки смартфон, оборудван с камера и Android операционна система. Платформата може да използва заснетите изображения на платежни и да извършва транзакции с няколко нива на сигурност. Ако е необходимо, тя може да проследи обратно всяко движение на пари, с оглед на борбата с евентуални измами.

Be Sociable, Share!

2 коментара

Добави коментар

  1. lilia
    ян. 19 at 07:27

    Дано го пуснат.Ще е интересно да се види начин на противодействие /всеизвестно е че у нас на всичко му се намира /Ха ха , предстои любопитно развитие на събитията

  2. Павел
    ян. 20 at 23:18

    Ще го тествам с моя HTC