Плащания от стационарни абонати на БТК

Ное. 09

Ето, че дойде време за още едно нововъведениe в Mobio 🙂 До този момент системата за микроплащания на Mobio поддържаше плащания от абонати на мобилни оператори чрез SMS. Вече можем да се похвалим, че от днес предоставяме възможност на всички наши клиенти да получават плащания и от абонати на БТК със стационарни телефони.

Как работи този вид плащане? Когато ваш клиент желае да направи плащане за услуга, но по една или друга причина не желае да използва за това мобилния си телефон, той има възможност да използва своя стационарен телефон. За целта трябва да набере от своя фиксиран телефонен пост номер с добавена стойност 090051393. На клиента ще бъде продиктуван код за достъп, който той може да използва във вашия сайт. Към сметката за фиксирания телефон на клиента ще бъдат добавени 1.20лв. с ДДС (това е цената на обаждането към номер 090051393).

Постарахме тази нова услуга да е напълно интегрирана в контролния панел на Mobio и самата и настройка не се различава от настройката на SMS услугата Проверка на код. Единствената разлика е, че кодът за достъп бива продиктуван по телефона на клиента, вместо той да го получи като SMS.

Може да следите статистиките и входящите обаждания по същия начин, по който имате достъп до информацията от SMS услугите. Техническата интеграция на услугата не се различава по нищо от техническата интеграция на SMS услугата Проверка на код и може да използвате дори същите скриптове.

Условията за разпределение на печалбата от този тип таксуване вече са публикувани в Mobio.bg. Към този момент е достъпна тарифа 1.20лв./обаждане, като се надяваме в близко бъдеще да предложим и по-високи тарифи 🙂

Be Sociable, Share!

7 коментара

Добави коментар

 1. Ivo
  Ное. 09 at 17:50

  Супер! Продължавайте да ни изненадвате с нови и иновативни решения!

 2. napazar
  Ное. 17 at 22:47

  Това звучи обещаващо. Мисля, че много потребители, които иначе са се въздържали да пускат sms ще се обаждат от работните си места 🙂

 3. Mobio
  Ное. 19 at 14:41

  Хехе, надявам се да не се обаждат от работните си места без позволението на собствениците на телефонните постове 🙂

 4. y0ca7a
  Ное. 27 at 15:35

  А тази услуга само с проверка на код ли работи?

 5. Mobio
  Дек. 01 at 22:44

  Да. Когато клиент се обади на посочения номер му се продиктува код за достъп. Разбира се, има варианти обработката на обаждането да става и по различни начини (без продиктуване на код), но това можем да обсъдим и реализираме допълнително в зависимост от проекта, където ще се ползва.

 6. kokane
  Дек. 03 at 18:47

  отлично!

 7. Павел
  Дек. 04 at 22:40

  Много добро решение!