PayPal планира интеграция с Android Market

окт. 07

Платежната система PayPal, която е част от американската онлайн корпорация eBay, е в преговори с Google, за добавяне на своите разплащателни услуги към магазина за приложения Android Market. Подобна интеграция би улеснила значително потребителите на операционната система за смартфони на Google, да използват услугите на PayPal в техния портал за приложения Android Market.

Потребителите на Android базирани телефони, каквито в момента разработват Motorola, HTC, Sony Ericsson и др., ще могат да използват новото платежно приложение още тази година. Припомняме, че за тях вече е достъпно приложение, позволяващо използването на друга популярна система за разплащания – Google Checkout в Android Market.

Добавяйки PayPal, Google ще допусне конкурент на собствената си платежна услуга, но ще даде много по-богат избор на потребителите на Android, позволявайки на тази платформа да се развива още по-бързо. Същевременно компанията ще даде възможност на хиляди независими екипи от разработчици да интегрират PayPal в своите мобилни приложения.

Всичко това става в момент, когато Android увеличава своя дял на пазара на мобилни операционни системи, но все още усеща силна конкуренция от страна на платформи, като Symbian на Nokia, BlackBerry на RIM и iPhone на Apple. Към момента са достъпни над 225 000 приложения за iPhone OS, докато тези за Android все още са едва 70 000. Не на последно място интеграцията на PayPal с Android ще позволи и по-лесното заплащане, при покупката на мобилни приложения от онлайн магазина на Google. Към момента то е значително по-трудно, отколкото закупуването на програми от Apple iTunes, при който финансовата информация за потребителите се съхранява в системата.

Be Sociable, Share!

2 коментара

Добави коментар

  1. Boyan Peychev
    окт. 16 at 14:18

    Кой е източника Ви на тази информация и от кога точно е тя? Към настоящия момент в маркета на андроид има приложение разработвано от PayPal, което предлага почти всички функции на самия сайт. Повече информация има и на http://www.paypal.com/mobile/

  2. Mobio
    окт. 21 at 19:32

    Може би в поста не е достатъчно добре обяснено, но става въпрос за това, че потребителите на Android Market вече ще могат да заплащат чрез своя PayPal акаунт. Според статията http://www.thestreet.com/story/10880639/google-paypal-set-on-android-deal.html към този момент закупуването на приложение от Android Market-а изисква или въвеждане на данни за банкова карта или регистрация в Google Checkout, а това за много потребители не е удобно.