Американските оператори ще заменят кредитните карти със смартфони

сеп. 15

Снимка: GettyImages

Водещите американски мобилни оператори Verizon Wireless, AT&T и T-Mobile се договориха за съвместната разработка на нова технология, която ще позволи на потребителите да използват смартфоните си за заплащане на стоки и услуги. Новината беше съобщена от Bloomberg, чиито журналисти се позовават на анонимни източници.

Очаква се инициативата да доведе до сериозен спад в използването на пластмасови банкови карти в бъдеще. При това източниците на бизнес информационната агенция са разкрили, че основен партньор на клетъчните оператори в новия проект вероятно ще бъде компанията Discover Financial Services, която принадлежи на една от водещите световни платежни системи – Discover.

Различни системи за разплащане чрез мобилни телефони вече са разпространени в много страни по света. Те са базирани на широк спектър от технологии – от лесното и бързо използване на SMS разплащания, каквото предлага Mobio.bg, до иновативни системи, базирани на технологията Near Field Communications. Целта на новото обединение е да направи разплащанията с помощта на смартфона лесни, бързи и достъпни във всички магазини, търговски и развлекателни центрове в САЩ.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.