PayPal пуска мобилни експресни поръчки

авг. 12

По всичко личи, че за гиганта в онлайн търговията eBay бъдещето на сектора е в мобилните услуги. Всички анализи вече са единодушни в това – според прогноза на Juniper Research, мобилните разплащания ще достигнат 200 млрд. щ. долара до 2012 г. Затова не е чудно, че eBay се опитва да наложи своята водеща дъщерна компания – PayPal – като лидер на пазара на мобилните платежни услуги.

Към момента мобилните транзакции, извършени през системата на PayPal, нарастват успоредно с ръста в използването на смартфони. Ако през 2008 г. те са били на обща стойност 25 млн. щ. долара, то през отминалата вече са достигнали 141 млн. щ. долара. За 2010 г. компанията има още по-високи очаквания, достигащи до половин милиард долара и над пет милиона потребители, използващи редовно PayPal през телефоните си.

Компанията планира да подобри своите позиции с нова услуга, наречена Mobile Express Checkout, която позволява на потребителите да правят още по лесно поръчки и да плащат през своите смартфони. Услугата, която наподобява онлайн функцията Express Checkout на PayPal, както и опцията за поръчки с един клик на Amazon, е оптимизирана за малки екрани и освен това включва силна защита от кражба на лични данни.

За сега новата функционалност е достъпна за платформите iPhone и Android 2.0, но се очаква скоро да бъдат създадени нейни версии и за други мобилни операционни системи. Сред първите ритейлъри, които вече са се доверили на системата, са Nike и Buy.com. Предлаганите от нея възможности за извършване на покупки с един клик, както и обещаната от PayPal висока степен на надеждност и сигурност, обаче вероятно скоро ще привлекат още търговци.

Be Sociable, Share!

1 Коментар

Добави коментар

  1. Ilia
    авг. 18 at 13:34

    Кога ли в БГ нещата ще се развият до там? За съжаление пак сме 100 години на зад 🙁