Ново приложение за мобилни плащания разпознава лица

юли 05

Представете си, че можете да платите сметката в заведението чрез мобилно приложение, разпознаващо вашето лице – с минимални усилия от ваша страна. Може да ви звучи като фантастика, но съвсем скоро тази възможност ще бъде реална, посредством една нова мобилна разработка, наречена FaceCash.

Става въпрос за приложение, създадено от екип американски програмисти, което включва снимка на потребителя, комуникационен модул, който изпраща информация за всяко плащане до банковите сметки, както и баркод. FaceCash може напълно да замени популярните днес кредитни карти и според своите създатели, ще бъде достъпно за най-разпространените платформи за смартфони, включително iPhone, Android и BlackBerry.

Все още не е ясно кога FaceCash ще бъде достъпно за крайните потребители, но към момента решението вече работи и е в процес на изчистване на бъгове. Сигурното е, че със своята уникална функционалност то ще добави разнообразие в бързо развиващия се нов сектор на мобилните разплащания, който по последни данни ще достигне 600 млрд. щ. долара през 2014 г.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.