Компаниите за мобилните разплащания залагат на Android

юни 21

Две от най-обещаващите американски компании за мобилни разплащания представиха почти едноврменно платежни платформи, базирани на операционната система за смартфони Android. С това тенденцията за предпочитане на платформата на Google от страна на разработчиците на системи за мобилни разплащания се засилва и започва да задминава други популярни операционни системи, като iPhone OS и Symbian.

Планира се да се създадат решения, позволяващи на потребителите да извършват плащане с един клик на своя телефон. Това ще става чрез просто идентифициране на мобилния апарат и потребителя, след което сумата ще бъде начислявана към неговата сметка за клетъчни услуги. Новите платформи ще позволяват на независими разработчици да предложат на потребителите лесен начин на разплащане, интегриран с техните приложения и услуги.

На този етап и двете конкурентни решения са в етап на тестове между ограничен кръг от хора. Анализаторите обаче вече им предричат голям успех.

Be Sociable, Share!

2 коментара

Добави коментар

 1. Branev
  юни 22 at 23:50

  Два дни по-ксъно и Fortumo пуснахме нашето решение, което на този етап е единственото достъпно за всички. Реално всички направихме стъпката на едно, защото това се подготвяше доста време и се очакваше от мнозина. 🙂

  Та не са само 2 решенията 🙂

 2. Mobio
  юни 28 at 19:08

  Приемаме забележката 🙂 Вашето решение също изглежда много обещаващо. Още повече, че има съществени предимства пред споменатите конкурентни решения.