Пилотен проект за мобилни разплащания стартира в Китай

май 17

В Китай стартира широкомащабен пилотен проект за мобилни разплащания, базиран на технологии, разработени от компанията China Unipay. Услугите вече се предлагат в шест провинции в азиатската страна – Шанхай, Шандонг, Нингбо, Хунан, Сечуан и Шенжен. По-късно през годината към тях ще бъдат добавени още няколко региона.

Решението на China Unipay за мобилни разплащания от ново поколение интегрира възможностите на мобилните телефони и банковите карти. След като потребителят се регистрира в системата, той може да инсталира в телефона си устройство за разплащания и да използва с него различни услуги, като плащания, банкови преводи, както и информация за наличности и движение по сметки.

За целта потребителите на решението няма нужда да сменят номера на мобилния си телефон. Според представители на China Unipay, новата система има четири основни предимства. На първо място тя разполага с мощни функции за отдалечени разплащания, на второ – включва възможност както за големи, така и за малки мобилни разплащания, без ограничения в размера на сумата. Третото предимство е в разрастващата се инфраструктура за мобилни разплащания, включително оператори, финансови институции и търговци, а четвъртото – във високата степен на сигурност и надеждност на новата услуга. Според създателите й, тя включва най-напредналага технология за криптиране в света, която може да гарантира сигурността на личните данни и финансовата информация.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.