Ново приложение улеснява разплащанията за потребители на Facebook

апр. 16


Само преди дни в интернет стана достъпно ново и оригинално приложение за двустранни разплащания между потребители на социалната мрежа Facebook. Програмата се нарича Buxter и е разработена от ClickandBuy.

За сега тя позволява извършване на разплащания до 50 евро, като освен това дава възможност на разработчиците на приложения за популярната социална мрежа бързо да монетизират своята дейност, получавайки заплащане за продуктите си.

За да изпратят пари, потребителите трябва само да бъдат свързани със съответния получател във Facebook. След това трябва да изберат името му от падащо меню, да въведат сумата и да я изпратят. За услугата не се заплащат допълнителни такси. За да бъдат заредени пари в Buxter – акаунта пък, потребителите трябва да имат сметка в ClickandBuy. След като го направят, те могат да да трансферират суми от своите кредитни, дебитни карти и др. Получателите също трябва да имат Buxter акаунт.

Компанията ClickandBuy предлага решения за онлайн разплащания от 1999 г. и днес работи с над 16,000 онлайн търговци, включително iTunes, Orange, Vodafone, msn и др. „От днес потребителите на Facebook могат не само да споделят статуса си и снимки, но също и реални пари, при това бързо, лесно и сигурно“ – не скрива задоволството си от пускането на новата услуга Кристиян фон Хамел – Бонтен, главен вицепрезидент на ClickandBuy.

Be Sociable, Share!

3 коментара

Добави коментар

 1. Благомир Иванов
  апр. 30 at 14:19

  Този application е все още в зародиш, но предполагам, че в следващите 6 месеца ще се разбере дали изобщо ще може да просъществува във facebook пространството. За целта ще трябва не само добрата воля на потребителите, а и на developer-ите, които разработват facebook applications.
  Личното ми мнение е, че ако в един application има paypal разплащане и Buxter, бих избвал paypal, защото „звучи“ по-сигурно и се е наложил на пазара като утвърден посредник за онлайн разплащания.

 2. Mobio
  май 08 at 11:41

  Аз също бих избрал заложил на позната и наложена система и бих платил чрез Paypal. Успеха на Buxter освен на потребителите и developer-ите се оказва, че зависи и от поведението на Facebook.
  След събитията от последните дни/седмици между Facebook и Zynga се оказва, че разработването на приложения за Facebook може да бъде доста рисковано.

 3. 3D Уеб дизайн
  юни 07 at 16:44

  Като разработчик и на нас ни е интересно дали услугата ще набере „критичната минимална популярност“ за да тръгнат нещата, но казано честно зависи от това колко пари ще вложат. Facebook са вече толкова силни че могат да си позволят почти всичко.