Obopay пуска мобилни плащания за онлайн игри

мар. 15

Клиентите на многопотребителски онлайн игри са една чудесна аудитория за разплащателни услуги и компанията, която успее да им предложи надеждна и удобна система за онлайн разплащания, верояно би спечелила много.

Затова не е чудно, че Obopay обяви плановете си да стъпи на този пазар с ново решение за мобилни разплащания. То ще позволи на потребителите да изпозлват своите кредитни или дебитни карти, без значение къде се намират, свързвайки ги към своя телефон. По този начин те ще могат да купуват виртуални предмети, стоки или просто да си плащат месечната такса. При това ще го правят в реално време, което ще им позволи да разполагат с точните предмети или защитни средства в момента, когато сюжетът на играта го изисква.

Новото решение позволява също и закупуване на различни виртуални предмети в игри, вградени в социални мрежи, като Facebook. Сред предимствата му е и фактът, че потребителите не са принудени да посещават друг сайт, за извършване на плащането. Това пък от своя страна ги задържа по-дълго в играта, което е добре за операторите на онлайн игри. Запазването на позитивните преживявания от по-дългото участие също не е без значение.

Платформата ще се интегрира лесно в съществуващи гейм платформи, виртуални светове и сайтове. Друго предимство е, че тя ще поддържа всички типове плащания от целия свят, което я прави удобна за международни виртуални проекти.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.