Нова услуга за мобилни разплащания между крайни потребители

мар. 01

Компанията Fiserv обяви плановете си да пусне на пазара в САЩ нова персонална разплащателна услуга, която ще позволява на физически лица да извършват бърз и лесен обмен на различни парични суми, използвайки своите съществуващи онлайн банкови акаунти. Функцията ще бъде достъпна за клиентите на над 3100 финансови институции в САЩ, които са част от платежната система на Fiserv. Тя ще заработи през първата половина на тази година.

На практика това означава, че потребителите ще могат да разменят пари със своите приятели, съседи, роднини или колеги, използвайки надеждна онлайн среда. Купуване на билети за концерт или самолет, заем между приятели, плащане за вечеря в ресторанта и много други опции вече ще бъдат на един клик разстояние. При това за целта те ще използват единствено банковите сметки и онлайн платформи, на които вече са се доверили.

Когато новата услуга заработи, потребителите ще могат да я използват, без да се налага да споделят с никого информация за своя акаунт, което повишава нивото на сигурност. Освен това плащанията ще преминават през вградената система за откриване на измами на Fiserv. Потребителите ще могат да изпращат пари на всеки, използвайки своята електронна поща или номер на мобилен телефон. Плащането ще бъде извършено между банковите сметки на двете страни, като получателят ще получи веднага потвърждение на своя мобилен телефон.

Според проучване, направено от компанията през юни 2009 г. в САЩ, потребителите имат сериозен интерес към услуги за персонални онлайн разплащания, като 70% от запитаните са заявили, че биха използвали такава функция. Всеки трима от четири участници в проучването са потвърдили, че за тях е важно това да става през банковата платформа, която са избрали сами.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.