Американски стартъп за мобилни разплащания получи инвестиция от 20 млн. щ. долара

Дек. 19

На пук на рецесията американската стартираща компания Bling Nation спечели финансиране на стойност 20 млн. щ. долара от американския фонд за рискови инвестиции Balderton Capital. Компанията разработва системата за разплащане през мобилен телефон Redi Pay, а анализатори побързаха да оценят инвестицията във време на криза, като важен показател за потенциала на този сегмент в бъдеще. 

С новото финансиране базираният в Пало Алто технологичен стартъп вече е набрал общо 33 млн. щ. долара. Bling Nation има амбицията да разработи и внедри революционна система, позволяваща на потребителите да плащат със своите телефони за реални стоки. За целта тя ще си партнира с малки регионални банки, които ще предлагат специални чипове за мобилни телефони.

Благодарение на тях всеки потребител ще може да плати директно, все едно плаща от своята дебитна карта. Освен това Bling Nation ще партнира и с търговците на дребно, на които ще предоставя машини, сканиращи създадените от компанията чипове. Те не само ще извършват самите разплащания, но и ще следят за броя и обема им, така че най-активните в пазаруването потребители ще могат да получават автоматично бонуси или отстъпки.

За сега платформата на Bling Nation се използва в два малки града в щата Колорадо. Очаква се обаче след новата инвестиция в компанията, тя да разшири бързо мрежата си покривайки голям брой градове в северозападните и югозападните части на САЩ. Освен това компанията вече води разговори с университети и военни бази да внедрят системата й.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.