Amazon стъпва на пазара на мобилни разплащания

Ное. 07

amazon_crave

Компанията Amazon Payments, която е част от групата за онлайн търговия Amazon.com, обяви, че пуска на пазара новата си услуга Amazon Mobile Payments, която ще бъде насочена към разработчици на мобилни приложения, търговци и дистрибутори на такъв софтуер. Целта на Amazon е чрез новата си услуга да предостави на фирмите от този сегмент лесен начин за осъществяване на плащания от мобилни устройства.

Още с пускането си платформата Amazon MPS (Mobile Payments Service) ще позволи на десетки милиони потребители на популярната компания за онлайн продажби да използват съществуващата платежна информация от своите Amazon.com акаунти, за да пазаруват направо от мобилните си устройства.

„Радваме се, че ще позволим на разработчиците и търговците, работещи с Amazon Payments да добавят възможности за мобилни разплащания и да улеснят своите потребители, предлагайки им достъп до своите услуги с едно кликване“ – заяви по повод представянето на новата услуга Хауард Гифън, директор на подразделението Amazon Mobile Payments – „Потребителите на Amazon вече могат да пазаруват и от сайтове на трети страни, без да се налага да си създават и там отделни платежни акаунти. Те просто ще използват за целта информацията от съществуващите си акаунти в Amazon.”

Платформата Amazon MPS е базирана на същата гъвкава и надеждна инфраструктура, на която работи и Amazon Payments. Тя вече отдавна е спечелила доверието на потребителите, а разработчиците, създаващи приложения за нея, са стотици. Това увеличава шансовете на новата мобилна система да се наложи по-бързо от конкурентни решения на пазара.

Be Sociable, Share!

2 коментара

Добави коментар

 1. TopGuns
  Ное. 13 at 10:59

  Докато комисионните за плащане през мобилни устройства не падне до комисионните които банките вземат за транзакция и докато не предложат тарифи от рода на 50-100-150-200 евро тази услуга е обречена…. просто стоките които ще се продават ще са ограничени с тези тарифи от 5 евро
  Както съм казвал на Веско услугите и продуктите които предлагам аз са на стойност около 20 минимум, а ги пускам на 4,80, от които получавам в най-добрия случай 2 лева, т.е. 10 пъти по малко от реалното.

  Е дано не съм лош пророк и да се променят поне комисионните от мобилните оператори.

 2. Mobio
  Ное. 17 at 09:15

  @TopGuns
  Позволи ми да не съм съвсем съгласен с теб 🙂
  Вярно е, че комисионните на мобилните оператори все още са високи и затова SMS микроразплащания са подходящи за заплащане на определени видове онлайн „стоки“ и услуги, за които разходите за „производство“ са нулеви и всяка продажба реално е чиста печалба. Хубавото е, че в някои държави мобилните оператори започват да предлагат по-високи тарифи и по-високи нива на изплащане – виж например Румъния – https://mobio.bg/site/Romania.

  А относно технологията на Amazon – до колкото съм запознат те не използват мобилните оператори за обработка на плащанията – при тях плащането чрез кредитна карта се оторизира от мобилният телефон на потребителя.