Нова мобилна услуга за собствениците на карти Visa

авг. 25

Visa Europe представи новата си мобилна услуга, която позволява на собствениците на банкови карти, издадени от компанията, да получават в реално време потвърждение за извършените транзакции на мобилния си телефон. Опцията ще дава информация за всяко движение на пари, извършено с дебитна или кредитна карта. За сега тя се тества от служителите на компанията във Великобритания и предстои старта на търговското й предлагане.

Представителите на Visa обявиха, че очакват услугата да бъде оценена от потрбителите, заради спокойствието, което ще им даде докато пазаруват, излизат по заведения или отиват на почивка, потвърждавайки всички плащания, извършени с картите им. Освен това тя гарантира, че ще научат своевременно за всяко неоторизирано използване на която и да е карта Visa.

Потребителите могат да изберат различни възможности за получаване на справките, включително по SMS, мобилен email или чрез специално приложение, свалено на техния смартфон, включително iPhone или Android – базирано устройство.

„С услугата Visa mobile alert ние искаме да гарантираме спокойствието на потребителите, давайки им възможност да знаят в реално време точно къде и кога техните карти са били използвани. Ако нещо изглежда подозрително, тази услуга ще им даде възможността веднага да прекратят всякаква възможна кражба“ – посочва Сандра Алцета, главен вицепрезидент по иновациите и новите продукти във Visa Europe.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.