Европарламентът узакони SMS – договорите !

юли 07

Европейският парламент приема SMS договорите като законна форма на електронно договаряне. Това стана ясно след като евродепутатите приеха нормативната рамка European Guideline 2000/31/CE, с която се регламентират много от принципите на електронната търговия в европейското информационно общество.

С това решение SMS контрактите се приравняват към всяка друга форма на официален договор и тяхната валидност и правна стойност не могат да бъдат поставяни под въпрос. Според анализатори тази форма на юридически взаимоотношения тепърва ще увеличава своята популярност и вероятно ще намери широко приложеине във финансовия и развлекателния сектор, медийните услуги и др.

Припомняме, че няколко иновативни решения за SMS договори и SMS транзакции бяха демонстрирани на тазгодишното издание на конференцията Mobile World Congress, което се проведе през февруари в Барселона. Очаква се решението на Европейския парламент да даде тласък в дейността на разработчиците на софтуер и в крайна сметка – да доведе до ръст в този подсегмент от мобилната индустрия.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.