Mobio ще бъде официален спонсор на Mobile Monday

юни 08

Според повечето анализатори на мобилния пазар, развитието на SMS разплащанията е сред ключовите тенденции, които ще запазят ръста на този сегмент през следващите години, независимо от глобалната рецесия. Затова е съвсем логично мястото на водещата българска компания за SMS разплащания Mobio като официален спонсор на първата българска конференция Mobile Monday. Mobio ще подкрепи форума, редом с имена, като Мобилтел, френския мобилен оператор Orange и Nokia.

Събитието, което ще се състои на 8 юни, в столичния клуб Библиотеката, е първия по рода си форум, посветен изцяло на развитието на мобилните комуникации, промените, които настъпват в този сегмент и възможностите за мобилен бизнес в България. Сред лекторите са Юре Сустерсик (Jure Sustersic) Business Development EMEA, Forum Nokia, Рафаел Гумо (Raphael Goumot), Director, Start-Up Programme Orange Partner, NExT Strategic Marketing, Orange – France Telecom, Красен Хинков заместник директор на Marketing Data Division и др.

SMS разплащанията са сред най-бързо развиващите се сегменти в сферата на мобилните комуникации, благодарение на своята достъпност, лесна употреба и приложимост в редица сфери на услугите, медийния и развлекателен бизнес. За разлика от много иновативни технологии за мобилни финансови услуги, SMS разплащанията се базират на изпитана технология, доказала се като killer – приложение, която вече се е наложила на пазара в много страни по света. Те са много подходящи за заплащане на суми до 5 лв. и позволяват изключително лесен достъп до платено съдържание и услуги, с няколко натискания на клавишите на телефона. Именно тези качества на SMS разплащанията са причината, те да заемат централно място, редом с иновативните мобилни стандарти, на последните водещи телекомуникационни форуми, включително Mobile World Congress 2009, който се проведе в Барселона през февруари.

Услугите, предлагани от Mobio, са типичен пример за миграцията на Web 2.0 технологиите към мобилна среда. Компанията е специализирана в решения за SMS разплащания, подходящи за блогове, Интернет медии, портали и други доставчици на уеб услуги. Главната цел на Mobio е да предложи на своите потребители лесно и бързо решение, чрез което те да трансформират генерирания от сайтовете им трафик в реални доходи.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.