В САЩ пускат информация за баланс по SMS

юни 25

Щатската мрежа за разплащания NYCE обяви, че ще предложи балансови справки чрез текстови съобщения за потребителите на партньорските си финансови институции като стандартна функционалност. Услугата ще бъде осъществена с помощта на компанията Monitise Americas. Според актуално проучване за клиентите в Северна Америка, поръчано от Monitise Americas и проведено от MaCorr Research1, над три четвърти от всички запитани потвърждават, че за тях е важно да имат информация за банковите си сметки в реално време. Над 90% от заявилите, че желаят да използват мобилния си телефон за финансови услуги, посочват, че са заинтересовани от базови информационни възможности като проверката на баланс по сметка в движение.

SMS справките ще бъдат допълнение към възможностите за предоставяне на балансови справки от ATM устройствата на NYCE мрежата, като не се предвиждат допълнителни такси за тях. Новата услуга ще позволи на клиентите да използват текстово съобщение, за да изпращат запитвания и да получават балансова информация в реално време за основните си сметки. Балансовите справки чрез SMS на практика ще бъдат достъпни за всички потребители на мобилни телефони в САЩ, независимо от клетъчния оператор или типа устройство, което използват.

“Балансовите справки чрез текстово съобщение са допълнение на възможностите за достъп до нашата национална ATM мрежа директно от джоба на потребителите на мобилни телефони в страната” – твърди по повод новата услуга Стийв Ратгебър, президент на NYCE. “С нарастващото заначение на мобилните финансови услуги, ние в NYCE очакваме, скоро клиентите да използват възможностите за достъп до безсрочните си депозити посредством своите мобилни телефони, по същия начин по който това става чрез ATM днес.”

Мобилните услуги, предлагани от NYCE, са напълно интегрирани със съществуващата мрежова инфраструктура, свързвайки съществуващи услуги като сетълмент и рипортинг. Този подход улеснява взаимоотношенията с доставчиците и позволява на институции от всякакъв размер да предложат мобилност на своите клиенти, без да реализират значителни инвестиции в нова технологична инфраструктура.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.