Виртуални подаръци

юни 29

През изминалите седмици (или хм, месец и нещо 😉 ) по-любопитни потребители на системата за микроразплащания Mobio.bg забелязаха една нова услуга, с кодовото име V1. Разбира се, получихме доста запитвания каква е тази нова услуга V1.

V1 беше името на тестовата версия на нашата нова услуга за SMS Виртуални подаръци. Чрез тази услуга всеки собственик на сайт за запознанства, социална мрежа или какъвто и да е друг сайт, който създава общност от потребители може да организира услуга за виртуални подаръци на сайта си. Виртуалните подаръци са малки картинки, които се избират при конфигурирането на услугата. Чрез изпращането на SMS един потребител на даден сайт може да подари на друг потребител на сайта виртуален подарък.

Виртуалните подаръци са много добър начин собствениците на сайтовете да монетизират трафика си, а потребителите на сайта получават още един начин да общуват помежду си. Виртуалните подаръци са много популярни в социалната мрежа Facebook, а нашите наблюдения показват, че тя се приема много добре от потребителите на сайтовете, където е интегрирана.

В разработката на услугата изключително много ни помогна Асен Сотиров, които интегрира услугата в своя сайт http://karamel4e.com. Там можете да видите услугата напълно работеща и интегрирана със сайта. Асен ни посочи някои бъгове и даде добри идеи за подобрението на кода на услугата. Благодарим ти Асене 🙂

В Mobio Help центъра сме подготвили подробно ръководство за инсталиране на услугата Виртуални подаръци. Интегрирането на услугата изисква много добри познания по уеб и PHP програмиране.

Be Sociable, Share!

Коментарите са спрени.